Gå til toppen

Samarbejde skal få flere i arbejde i Hillerød Kommune

Nyheder23. maj 2022

Hillerød Kommune og beskæftigelsesindsatsen KLAPjob har indgået et udvidet samarbejde som skal sikre, at flere af kommunes borgere med kognitive handicap kan få adgang til det ordinære arbejdsmarked. Onsdag den 18. maj blev aftalen underskrevet.

På en solrig onsdag eftermiddag i Hillerød Kommune underskrev udvalgsformand for Omsorg og Livskraftsudvalget Christina Thorholm og leder for KLAPjob, Claus Bergman Hansen samarbejdsaftalen, der skal hjælpe flere af kommunens borgere med kognitive handicap i job. Mange borgere med kognitive handicap står uden for arbejdsmarkedet på trods af, at de både vil og kan arbejde i et vis omfang. Samtidig oplever vi i øjeblikket stor mangel på arbejdskraft i hele landet. Derfor giver det kun mening, at mange flere borgere med kognitive handicap får mulighed for at komme ud og bidrage på arbejdsmarkedet.

”I Omsorg og Livskraftudvalget arbejder vi blandt andet målrettet for, at alle kan bidrage med de ressourcer og potentialer, den enkelte har og at alle skal have mulighed for at deltage i positive fællesskaber. Derfor er jeg som formand for udvalget stolt over denne aftale om at fortsætte samarbejdet mellem Hillerød Kommune og KLAPjob. Det skaber i høj grad identitet og glæde hos mennesker med særlig behov at få arbejde på det ordinære arbejdsmarked, og derfor vil jeg også gerne, at vi lykkes med at flere kommer i KLAPjob. Jeg tror på, at dette samarbejdet er en god mulighed for de borgere, der har ressourcer, de gerne vil bidrage med på et arbejdsmarked. Jeg er sikker på, at der er arbejdspladser, der både kan nyde godt af de kompetencer, borgerne kommer med og deres bidrag til arbejdsfællesskabet,” udtaler Christina Thorholm.

En del af fællesskabet
KLAPjob laver skånejob og fleksjob til mennesker med udviklingshandicap og andre kognitive vanskeligheder. Det vil sige job til mennesker, der for eksempel har autisme, ADHD, spasticitet, epilepsi, muskelsvind eller erhvervet hjerneskade, der gør, at de har behov for støtte til at komme ind på det ordinære arbejdsmarked. KLAPjob laver jobåbninger i landets virksomheder og samarbejder med alle kommuner for at sikre, at så mange mennesker som muligt får mulighed for at blive en del af arbejdsfællesskabet.

”Rigtig mange mennesker med kognitive handicap vil gerne have et arbejde for at have noget at stå op til om morgenen og for at være med i det fællesskab, som man bliver en del af, når man har et arbejde med søde kolleger. Vi er derfor enormt glade for dette udvidede samarbejde med Hillerød kommune, da det uden tvivl vil resultere i, at mange flere på kanten af arbejdsmarkedet får mulighed for at blive en del af arbejdsfællesskabet,” siger Claus Bergman Hansen.

KLAPjob har allerede hjulpet 25 Hillerød-borgere med kognitive handicap i job og med det nye styrkede samarbejde, er der ingen tvivl om, at endnu flere kan få støtte til at finde deres drømmejob på det ordinære arbejdsmarked.

KLAPjob er finansieret af socialreserven og er derfor gratis for kommunerne og øvrige samarbejdspartnere at samarbejde med.

 

For mere information:

Claus Bergman Hansen, leder af KLAPjob. Tlf. 29 65 36 08

Tina Lyhne, Borger- og Socialchef Hillerød Kommune. tlf. 7232 3300

Se flere nyheder Følg os på Facebook