KLAPjob sikret fortsat finansiering

Lørdag blev der indgået satspuljeaftale på beskæftigelsesområdet. Aftalen var imødeset med stor spænding i LEV, da KLAPjobs nuværende satspuljebevilling udløber her i 2017

asbjoern_rema.jpg

Asbjørn Jensen har fået job i REMA 1000 i Viborg via KLAP. Foto: Claus Bonnerup

Mere end 2.500 mennesker med udviklingshæmning og andre kognitive handicap har indtil nu fået en tilknytning til arbejdsmarkedet igennem projekt KLAPjob. Lørdag blev det klart, at flere vil få chancen i fremtiden. Her blev der nemlig indgået satspuljeaftale på beskæftigelsesområdet, og KLAPjob fik sin nuværende bevilling forlænget frem til og med juni 2019.

Samtidig udtrykker aftaleparterne et ønske om at sikre KLAPjob og en række andre projekter en mere længerevarende finansiering. En drøftelse heraf vil finde sted i forbindelse med næste år satspuljeforhandlinger.

Landsformand for LEV, Anni Sørensen, siger:
- Jeg er meget glad for, at KLAPjobs bevilling er sikret, således at vi fortsat kan give den del af vores målgruppe, som kan, og som har et ønske om en tilknytning til arbejdsmarkedet, en chance for at opnå det. Nogle vil måske hævde, at en bevilling på halvandet år fortsat skaber usikkerhed om KLAPjobs fremtid, men jeg synes, at politikerne sender et stærkt signal om, at man ser indsatsen på dette område i et længere tidsperspektiv.

Bag satspuljeaftalen står alle partier i Folketinget undtagen Enhedslisten, der ikke er en del af forligskredsen omkring satspuljen.

Content arrow
Bistro Quick Food.jpg Analyser KLAP KLAP III udløber med udgangen af 2017 - derfor er det tid til evaluering. Hvad er gået godt? Hvad er ikke gået så godt? Hvad kan vi gøre bedre? Se mere...
Content arrow
Facebook-Logo.jpg KLAP på Facebook

Følg KLAP på Facebook

Se mere...
Content arrow
Virksomheder280217_2.jpg Virksomheder i KLAP

Her kan du se og læse om de landsdækkende virksomheder, som KLAP samarbejder med.

Se mere...
Content arrow
Foreninger.jpg Samarbejdende organisationer

Her kan du se og læse om de handicaporganisationer og andre organisationer, som KLAP på nuværende tidspunkt samarbejder med.

Se mere...
Content arrow
Persondata information