KLAPjob og OCN går sammen om nyt program for STU-elever

Nyheder16. august 2019

Det skal være nemmere for STU-elever at kunne tilegne sig, og dokumentere, arbejdsrelevante kompetencer, som de kan bruge til fremtidig jobsøgning. Derfor har KLAPjob og OCN Danmark indgået en aftale om at udarbejde OCN-programmet ’På vej til KLAPjob’.

STU-skolerne har længe efterspurgt et konkret program, der kan klæde deres elever bedre på til livet og arbejdsopgaverne på det ordinære arbejdsmarked.

Denne efterspørgsel har resulteret i, at beskæftigelsesindsatsen KLAPjob under Landsforeningen LEV og OCN Danmark er gået sammen om at udarbejde programmet ’På vej til KLAPjob’, som eleverne kan blive undervist i under deres STU-forløb.

Gennem programmet tilegner STU-eleverne sig kompetencer, der knytter sig til de opgaver, som de ofte vil skulle løse, når de arbejder i et skåne- eller fleksjob.

Eleverne lærer blandt andet om mødestabilitet, hygiejne-regler, håndtering af flaskeautomat, varehåndtering og meget andet.

Ved programmets afslutning får eleverne et OCN-læringsbevis, som de kan bruge til jobsøgning efter deres STU-forløb. Beviset dokumenterer konkrete kompetencer og giver samtidig den enkelte elev en stor anerkendelse – også selvom læringen ikke kommer fra det formelle skolesystem.

– Alle kan noget og de kompetencer skal synliggøres, siger daglige leder Sisse Høy Simonsen fra OCN Danmark.

Også KLAPjobs projektleder Claus Bergman Hansen er begejstret for potentialerne ved det nye program.

– Vi ser frem til, at eleverne får et konkret bevis på kompetencer, som de kan bruge i deres jobsøgning. Beviset skal klart og tydeligt beskrive, hvilke kompetencer de har tilegnet sig, så de bliver mere attraktive ude hos landets arbejdsgivere.

Programmet ’På vej til KLAPjob’ forventes at tages i brug på landets STU-skoler i løbet af efteråret 2019.

Om OCN

Open College Network (OCN) er en metode til at give et validt kompetencebevis på den formelle og uformelle læring, vi tilegner os.

Det kan være læring fra fx ungdomsklubber, ungdomsskoler, produktionsskoler, virksomhedspraktik, kurser, daghøjskoler, specialskoler, jobtræning og STU (særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse).

Det kan også være læring, den enkelte har med sig fra sit private liv i form af faglige og sociale kompetencer.

Fra Venstre: Projektleder for KLAPjob Claus Bergman Hansen, daglige leder hos OCN Danamrk Sisse Høy Simonsen og konsulent hos OCN Danmark Danny Thøgersen.
Se flere nyheder Følg os på Facebook