KLAPjob indgår samarbejde med Københavns Kommune
Nyheder6. november 2020Fredag d. 30. oktober indgik KLAPjob og Københavns Kommune en samarbejdsaftale om at hjælpe flere københavnske borgere med kognitive handicap i beskæftigelse.
Socialborgmesteren ser stor værdi i KLAPjob
Det var Levs direktør Anette Christoffersen og socialborgmester Mia Nyegaard, der satte underskrifter på aftalen. Borgmesteren udviste stor opbakning til KLAPjob og interesse for KLAPjobs metoder til at hjælpe borgerne i arbejde.
– Det er værdifuldt for Københavns Kommune at indgå samarbejde med en civilsamfundsaktør og brobygger som KLAPjob, der har succesfuld erfaring med at matche borgere og virksomheder. Det er vigtigt, at jobbet både er motiverende for borgeren og samtidig realistisk, så virksomheden får gavn af ansættelsen”, mener Mia Nyegaard.
I sit borgmestervirke går Mia Nyegaard selv op i at ansætte mennesker i fleksjob til praktiske og simple opgaver på Rådhuset, og hun mener, at de fleste virksomheder vil have gavn af at ansætte borgere med skånehensyn.
Flere virksomheder skal med på vognen
I Københavns Kommune er der pt flere borgere, der ønsker KLAPjob, end der er ledige stillinger, så der skal gøres en indsats for at få flere virksomheder med på vognen. Levs direktør Anette Christoffersen er dog ikke i tvivl om, at KLAPjob kan løfte den opgave. KLAPjob har nemlig allerede et godt samarbejde med mange koncerner, heriblandt supermarkedskæden Rema 1000.
Til mødet med socialborgmesteren satte Anette fokus på, hvordan KLAPjob sætter en ære i at gøre en ansættelse nem og overskuelig for virksomhederne. KLAPjob-konsulenterne ordner alt papirarbejde og sørger for den rette forventningsafstemning og vejledning. Eksempelvis omkring hvordan virksomhederne byder borgerne godt velkommen, inkluderer dem i arbejdsfællesskabet og stiller passende arbejdsopgaver.
Godt nyt for københavnske førtidspensionister
Også chef for Borgercenter Handicap, Lise Valentin Bayer, er positiv over for samarbejdet mellem Københavns Kommune og KLAPjob, og hun ser det som en vigtig opgave at gøre borgerne opmærksomme på muligheden for at søge KLAPjob.
– KLAPjob rammer et vigtigt behov ved at henvende sig til førtidspensionister. En gruppe, der kan have følelsen af at blive glemt lidt, efter de har fået en fast ydelse. Men mange mennesker på førtidspension kæmper med ensomhed og manglende fællesskaber, og der kan et KLAPjob give vigtig livskvalitet. Desuden går vi som samfund glip af nogle vigtige og betydningsfulde ressourcer ved ikke at hjælpe borgere med handicap i arbejde, fortæller Lise Valentin Bayer.
Her i KLAPjob glæder vi os til at skabe en masse nye jobs i samarbejde med Københavns Kommune.
Læs mere om samarbejdet og find kontaktoplysninger i folderen her.