Gå til toppen

KLAPjob har nu skabt 4000 skånejob

Nyheder25. januar 2021

KLAPjob har nu ramt endnu en milepæl og skabt 4000 skånejob til mennesker med udviklingshandicap og andre kognitive udfordringer på det ordinære arbejdsmarked.

I 2009 blev KLAPjob søsat af foreningen Lev med en drøm om et mere inkluderende og rummeligt arbejdsmarked for mennesker med kognitive handicap. Siden har KLAPjob vokset sig til en landsdækkende succes, og trods corona-nedlukningen levede KLAPjob i 2020 op til de seneste års resultater med omkring 600 ansættelser årligt.

 

Peter vil hjælpe andre i KLAPjob
32-årige Peter Johannessen er en af de mange borgere på førtidspension, som KLAPjob har hjulpet i arbejde. For seks år siden fik han KLAPjob i Bilka og nogle år efter i Netto. For nylig er Peter startet i sit tredje KLAPjob på Sunset Boulevard i Hillerød, hvor han arbejder 20 timer om ugen med bl.a. at fylde varer op og holde udendørsarealet rent.

”Før jeg begyndte i KLAPjob, kedede jeg mig meget derhjemme. Når jeg arbejder, sker der mere i mit liv, og det kan jeg godt lide. Jeg bliver i godt humør af at snakke med mine kollegaer. Jeg kan godt lide at lære nye opgaver engang imellem, og det er sjovt at prøve at arbejde i en restaurant i stedet for et supermarked”, fortæller Peter.

Peter glæder sig til snart at blive en del af KLAPjobs ambassadørkorps, som blev stiftet i 2019 og er med til at udbrede kendskabet til KLAPjob og hjælpe flere til at komme ind på det ordinære arbejdsmarked.

 

Se video med lykønskning fra Anni Sørensen, formand i Lev: (Artiklen fortsætter under videoen)

 

En gevinst for virksomhederne

KLAPjob har været med til at skabe efterspørgsel efter medarbejdere med særlige behov i mange virksomheder. De, der har et KLAPjob, er typisk meget motiverede og loyale medarbejdere, der bidrager positivt til arbejdsmiljøet. De kræver mere oplæring og støtte, men i sidste ende er det en stor gevinst for virksomhederne at få løst deres enkle og rutineprægede opgaver af mennesker med kognitive handicap.

”I Sunset Boulevard i Hillerød er vi rigtig glade for vores samarbejde med KLAPjob. Vi har fire medarbejdere ansat gennem KLAPjob, og de er en kæmpe hjælp i dagligdagen. Peter har masser af gå-på-mod og er fantastisk at have på arbejdspladsen. Og så er det rigtig dejligt at være med til at bringe nogen i beskæftigelse, som ellers måske ville gå derhjemme,” siger Cecilie Kreutzmann, Assistant Manager i Sunset Boulevard Hillerød.

 

En fælles indsats videre frem

At runde 4000 KLAPjobs giver foreningen Lev blod på tanden til fortsat at arbejde for et rummeligt og mangfoldigt arbejdsmarked i tæt fællesskab med sine samarbejdspartnere. Ambitionen er at etablere stadigt flere samarbejder, bl.a. med STU-skoler, så endnu flere mennesker med kognitive handicap kan blive en del af det almindelige arbejdsmarked .

”I Lev er vi meget stolte over det flotte resultatet. Tillykke til de mange borgere, der har fået et job. Jeg vil sige en stor tak til jobkonsulenterne, vores seje ambassadører og hele teamet bag KLAPjob for jeres store og vigtige arbejde. Også en stor tak til alle politikere, virksomheder, kommuner og andre, der bakker op om KLAPjob – vi kunne ikke gøre det uden jer”, lyder det fra Levs formand Anni Sørensen.

Når corona har lagt sig, vil Lev og KLAPjob afholde et event, der fejrer KLAPjobs gode resultater.

 

 Se indslag fra TV2 Lorry om de 4000 KLAPjob (fra 04:48)

 

Kort om KLAPjob

  • KLAPjob er målrettet førtidspensionister med kognitive udfordringer som for eksempel ADHD, senhjerneskade og autisme.
  • KLAPjob har 11 jobkonsulenter, der tilsammen dækker hele landet.
  • KLAPjob har samarbejdsaftaler med en lang række kommuner og virksomhedskæder som Burger King, Matas og REMA 1000.
Se flere nyheder Følg os på Facebook